Mennyei csirke recept

Hozzávalók:
- 4 db faros csirke comb
- 1 db lila hagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- kb. 1 kg krumpli
- Zsír a tepsi kikenéséhez
- Csirke fűszersó
- ízlés szerint méz és mustár
Elkészítése:
Mielőtt nekiállunk előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A csirkét megmossuk. A zöldségeket megpucoljuk, a paprikát csíkokra vágjuk, a többi zöldséget a krumplival együtt felkarikázzuk.
Előkészítjük a mázat a csirkéhez, a mézet összekeverjük a mustárral és a csirke fűszersóval.
A csirkét tepsibe helyezzük, majd letakarjuk alufóliával és egy picit megpároljuk (kb 15 perc). Ekkor levesszük a fóliát, rákenjük a mézes-mustáros mázat, majd rátesszük a krumplikat is.
Felötnjük 2 pohár vízzel, majd fólia alatt addig sütjük, amíg a krumpli puha nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget, a paradicsom kivételével, majd készre sütjük, néha meglocsoljuk a szaftjával.
Amikor elkészült, levesszük a fóliát, majd rátesszük a felkarikázott paradicsomot és még pár percig pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »