Káposztás sült csirke recept
Hozzávalók:
- 8 darab csirkecomb
- 0,5 kg savanyú káposzta
- szalonna
- kolbász
- 1 fej hagyma
- alma (opcionális)
- krumpli (opcionális, külön sütve is jó)
- kevés olaj (a locsoláshoz)
Elkészítése
A tepsi vagy tűzálló tál alját kibéleljük szeletelt szalonnával. Ráhelyezzük a húst, majd a savanyú káposzta felét. Erre kerül a felkarikázott kolbász, a maradék szalonna apróra vágva, valamint a nagyobb darabokra vágott hagyma. Ha használunk almát, azt is ide tehetjük. A tetejére rászórjuk a maradék káposztát, majd az egészet meglocsoljuk kevés olajjal.
A tálat 160-180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 1,5 óra alatt megsütjük. A hús elején érdemes lefedve sütni, majd a végén fedő nélkül rápirítani. Ha a káposztát szeretnénk külön pirulás nélkül hagyni, a végső pirítás előtt ki is vehetjük a tálból.
Tálaláskor kínálhatunk mellé sült krumplit is.
Tipp
Ha a káposztát nem szeretnénk túl savanyúnak, sütés előtt alaposabban is kimoshatjuk. A szalonna és a kolbász sóssága miatt fűszerezésre általában nincs szükség, de ha valaki erősebben szereti, kevés bors jól illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










