Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás sült csirke recept

Káposztás sült csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 8 darab csirkecomb
    • 0,5 kg savanyú káposzta
    • szalonna
    • kolbász
    • 1 fej hagyma
    • alma (opcionális)
    • krumpli (opcionális, külön sütve is jó)
    • kevés olaj (a locsoláshoz)

    Elkészítése

    A tepsi vagy tűzálló tál alját kibéleljük szeletelt szalonnával. Ráhelyezzük a húst, majd a savanyú káposzta felét. Erre kerül a felkarikázott kolbász, a maradék szalonna apróra vágva, valamint a nagyobb darabokra vágott hagyma. Ha használunk almát, azt is ide tehetjük. A tetejére rászórjuk a maradék káposztát, majd az egészet meglocsoljuk kevés olajjal.

    A tálat 160-180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 1,5 óra alatt megsütjük. A hús elején érdemes lefedve sütni, majd a végén fedő nélkül rápirítani. Ha a káposztát szeretnénk külön pirulás nélkül hagyni, a végső pirítás előtt ki is vehetjük a tálból.

    Tálaláskor kínálhatunk mellé sült krumplit is.

    Tipp

    Ha a káposztát nem szeretnénk túl savanyúnak, sütés előtt alaposabban is kimoshatjuk. A szalonna és a kolbász sóssága miatt fűszerezésre általában nincs szükség, de ha valaki erősebben szereti, kevés bors jól illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek