Hozzávalók:
Elkészítése
A tepsi vagy tűzálló tál alját kibéleljük szeletelt szalonnával. Ráhelyezzük a húst, majd a savanyú káposzta felét. Erre kerül a felkarikázott kolbász, a maradék szalonna apróra vágva, valamint a nagyobb darabokra vágott hagyma. Ha használunk almát, azt is ide tehetjük. A tetejére rászórjuk a maradék káposztát, majd az egészet meglocsoljuk kevés olajjal.
A tálat 160-180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 1,5 óra alatt megsütjük. A hús elején érdemes lefedve sütni, majd a végén fedő nélkül rápirítani. Ha a káposztát szeretnénk külön pirulás nélkül hagyni, a végső pirítás előtt ki is vehetjük a tálból.
Tálaláskor kínálhatunk mellé sült krumplit is.
Ha a káposztát nem szeretnénk túl savanyúnak, sütés előtt alaposabban is kimoshatjuk. A szalonna és a kolbász sóssága miatt fűszerezésre általában nincs szükség, de ha valaki erősebben szereti, kevés bors jól illik hozzá.