Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia csirke recept

Francia csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db egész csirkecomb
    • 80 dkg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 teáskanál só
    • 1 teáskanál egész kömény
    • 1 db babérlevél
    • 10-12 szem tarka bors
    • 1 evőkanál kókusz zsír vagy olívaolaj 2-3evőkanál
    • 2db egész paradicsom
    • 1 zöldpaprika nem erős
    • tetszés szerint: friss vagy szárított oregánó és bazsalikom 0,5 l víz

    Elkészítése:
    A sütőtál aljára először a combokat helyezzük el, gyengén besózva. Majd rárakjuk a karikára vágott megtisztított vöröshagymát, ezután jön a fokhagyma. Itt adjuk hozzá a zsiradékot. Ezt követően a burgonyát, amit szintén karikára vágunk. A burgonya tetejét besózzuk, és rá szórjuk a többi fűszert is. Valamint a csíkokra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Felöntjük vízzel és lefedjük közepes meleg sütőben 170-180 fokon kb. 70-80 percig pároljuk.

    Sztori: Történet nem kapcsolódik hozzá, de az elkészítését ajánlom, mert egy nagyon finom ízharmóniát nyújtó ételt kapunk. Elkészítése kezdő háziasszonyoknak sem okoz gondot.

    Ha tehetjük használjunk hozzá cserépedény mert az ízeket még selymesebbé varázsolja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá