Csirke tikka masala recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 alsó csirkecomb
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-8 cm friss gyömbér
- 1 nagy paradicsom
- 1 tk mustármag
- 1 kk koriandermag
- 1 tk garam masala
- 1 tk kurkuma
- 1 tk chili pehely
- 1 rúd fahéj
- 1,5 dl sűrített paradicsom
- 2 dl joghurt
- 1 dl víz
- 2 evőkanál étolaj vagy tisztított vaj
- só
- 1 tk cukor
- friss petrezselyemzöld
Köret:
- 1 bögre basmati rizs
- 2 bögre víz
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kk só
- 1 csillagánizs
Elkészítése:
A gyömbért és a fokhagymákat reszeld le. A hagymát aprítsd kis kockákra.
Egy nagy, tapadásmentes edénybe önts olajat, ha autentikusabb ízekre vágysz, tisztított vajat. Hevítsd fel, majd add hozzá a hagymát, dinszteld, aztán zúdítsd bele a gyömbér-fokhagyma keveréket, keverd el, majd a többi fűszer is mehet az edénybe. Kevergesd és hagyd, hogy engedjék ki az aromájukat.
Ha ez megtörtént, egy szűrőlapáttal szedd ki a pasztát az edényből.
A combokat sózd be, majd a visszamaradt zsiradékon minden oldalról pirítsd át kicsit. A combokat is szedd ki, majd borítsd vissza a pasztát az edénybe.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, pirítsd rövid ideig, add hozzá a cukrot, egy kis sót és a sűrített paradicsomot. Elég sűrű volt a szósz, ezért egy kicsi vízzel hígítottam. Forrald össze, majd fektesd rá az elősütött combokat.
Egy fedővel takard le, és hagyd puhulni. 15 perc elteltével öntsd hozzá a natúr joghurtot, óvatosan keverd el, a csirkecombokat pedig fordítsd meg, majd helyezd vissza a fedőt és hagyd, hogy vajpuhára párolódjon, ez még kb 20 perc.
Kóstold meg, ha kell sózd meg, vagy adj hozzá még csípőset. Formáld saját ízlésednek megfelelően.
A rizst picike olajon pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, sózd meg és dobj bele egy csillagánizst, forrald fel, majd fedd le és párold puhára.
Az elkészült csirkéhez keverj jó sok friss petrezselymet (ha szereted friss koriandert is) és a rizsre halmozva tálald.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









