Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke curry recept

Csirke curry
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 3 ek étolaj
    • 1 db hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 cm gyömbér
    • 2 ek sűrített paradicsom
    • 2 ek curry por
    • 1 ek garam massala
    • 1 kávéskanál Cayenne bors
    • 1 kávéskanál csilipehely
    • 4 db paradicsom
    • 2,5 dl tejszín
    • 5 dl csirke alaplé, vagy víz
    • bors

    Elkészítése:

    Lenyúzom a csirkecombok bőrét, sózom, borsozom. A paradicsomok alját keresztalakban bevágom, 2-3 percre forró vízbe teszem, majd lehúzom a bőrét.

    Egy lábasban olajat hevítek és a combokat körbe sütöm benne, majd kiszedem a húsokat és félreteszem.

    A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát felszeletelem, a gyömbért lereszelem és a lábasban maradt zsiradékon megdinsztelem.

    Hozzáadom a sűrített paradicsomot és lepirítom, majd hozzáadom a fűszereket. A csilit és Cayenne borsot ízlés szerint, ki milyen csípősen szereti, akár el is hagyható.

    Beleöntöm a tejszínt, az alaplevet, elkeverem, beleaprítom a lebőrözött paradicsomot.

    Visszateszem a húst, ízlés szerint sózom és fedő alatt, lassú tűzön 30 percig főzöm.

    Amikor elkészült, a húst kiszedem és a szószt botmixerrel simára turmixolom.

    Összeforralom és basmati rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá