Csirke curry

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 3 ek étolaj
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 cm gyömbér
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek curry por
  • 1 ek garam massala
  • 1 kávéskanál Cayenne bors
  • 1 kávéskanál csilipehely
  • 4 db paradicsom
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 dl csirke alaplé, vagy víz
  • bors

Elkészítése:

Lenyúzom a csirkecombok bőrét, sózom, borsozom. A paradicsomok alját keresztalakban bevágom, 2-3 percre forró vízbe teszem, majd lehúzom a bőrét.

Egy lábasban olajat hevítek és a combokat körbe sütöm benne, majd kiszedem a húsokat és félreteszem.

A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát felszeletelem, a gyömbért lereszelem és a lábasban maradt zsiradékon megdinsztelem.

Hozzáadom a sűrített paradicsomot és lepirítom, majd hozzáadom a fűszereket. A csilit és Cayenne borsot ízlés szerint, ki milyen csípősen szereti, akár el is hagyható.

Beleöntöm a tejszínt, az alaplevet, elkeverem, beleaprítom a lebőrözött paradicsomot.

Visszateszem a húst, ízlés szerint sózom és fedő alatt, lassú tűzön 30 percig főzöm.

Amikor elkészült, a húst kiszedem és a szószt botmixerrel simára turmixolom.

Összeforralom és basmati rizzsel tálalom.