Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős, tejfölös csirkemáj paprikás recept

Csípős, tejfölös csirkemáj paprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 3 vöröshagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 5 babérlevél
    • őrölt bors
    • 1 kk csilipehely
    • 1 kis pohár tejföl (200 g)
    • szárított petrezselyemzöld
    • majoránna
    • kevés zsír

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felcsíkozott zöldpaprikát, a babért, megborsozom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, és addig főzöm, amíg a paprika, és a paradicsom szét nem fő.

    Hozzáadom a megtisztított májat is, kevés majoránnát, szárított petrezselyemzöldet és csilipelyhet szórok a lébe. Fedő alatt főzöm rövid ideig. A tejfölt is hozzátéve enyhén sózok rajta, és összefőzöm.

    Tészta körettel tálalom, ami a bőséges szaftot magába szívja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá