Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel recept

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 kg csirke szárny
    • 1 cs mexikói zöldségkeverék
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg vaj
    • ételízesítő
    • 2 dl étolaj
    • római kömény
    • chili paprika
    • oregánó
    • őrölt szegfűbors
    • petrezselyem zöld
    • szárnyas fűszerkeverék

    Előkészítés: A hagymákat és a chilit apróra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal,szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.

    Elkészítés: A csirke szárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá