Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 cs mexikói zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • ételízesítő
  • 2 dl étolaj
  • római kömény
  • chili paprika
  • oregánó
  • őrölt szegfűbors
  • petrezselyem zöld
  • szárnyas fűszerkeverék

Előkészítés: A hagymákat és a chilit apróra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal,szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.

Elkészítés: A csirke szárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!