Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicsókás bundában sült csirkeszelet recept

Csicsókás bundában sült csirkeszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • 3 ek liszt a forgatáshoz
    • olaj bőven a sütéshez

    Bundához:

    • 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg)
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 1/3 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
    • 3 púpos ek liszt
    • 3 púpos ek tejföl

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. (Ki is klopfolhatjuk.) Hintsük meg sóval.

    A csicsókát sikáljuk meg nagyon alaposan, majd apró lyukú reszelőn reszeljük szálasra. Adjuk hozzá a tojásokat, a fűszereket, a lisztet és a tejfölt. Keverjük alaposan el, a palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kapunk.

    Olajat forrósítunk, a húst először megforgatjuk kevés lisztben, majd belemártjuk a csicsókás masszába. Kissé lecsepegtetjük, hogy ne legyen nagyon vastag a bundája, majd a forró olajba eresztjük és közepesnél kissé alacsonyabb lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    A héten a csicsóka kerül főszerepbe. Két növény alól egy óriási vödör termést takarítottunk be. Így most amibe lehet, csicsóka kerül. Elsőként egy bundás hús készült, ahol a zöldséges bevonat puha, szaftos csirkét takar. A csicsóka édeskés íze egyáltalán nem érezhető a végeredményen. Zöldségekből: uborkából, paradicsomból és lila hagymából álló friss salátát kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá