Csicsókás bundában sült csirkeszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 3 ek liszt a forgatáshoz
  • olaj bőven a sütéshez

Bundához:

  • 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg)
  • 2 közepes tojás
  • 1 tk só
  • 1/3 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
  • 3 púpos ek liszt
  • 3 púpos ek tejföl

Elkészítése:

A húst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. (Ki is klopfolhatjuk.) Hintsük meg sóval.

A csicsókát sikáljuk meg nagyon alaposan, majd apró lyukú reszelőn reszeljük szálasra. Adjuk hozzá a tojásokat, a fűszereket, a lisztet és a tejfölt. Keverjük alaposan el, a palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kapunk.

Olajat forrósítunk, a húst először megforgatjuk kevés lisztben, majd belemártjuk a csicsókás masszába. Kissé lecsepegtetjük, hogy ne legyen nagyon vastag a bundája, majd a forró olajba eresztjük és közepesnél kissé alacsonyabb lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

A héten a csicsóka kerül főszerepbe. Két növény alól egy óriási vödör termést takarítottunk be. Így most amibe lehet, csicsóka kerül. Elsőként egy bundás hús készült, ahol a zöldséges bevonat puha, szaftos csirkét takar. A csicsóka édeskés íze egyáltalán nem érezhető a végeredményen. Zöldségekből: uborkából, paradicsomból és lila hagymából álló friss salátát kínáltam hozzá.