Citromos pulykamell petrezselymes spagettivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 citrom reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg spagetti
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 14 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajon elkezdjük sütni.
Amikor pirulni kezd a hús, akkor a zúzott fokhagymát és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk és addig sütjük, amíg minden oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.
Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset.
A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű, akkor lehúzzuk a tűzről.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és a petrezselymet, majd tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin.
A pulykamellel tálaljuk a tésztát.
Tipp:
A spagettit harapósra kell főzi, nem szabad teljesen puhára, mert akkor lágy és ragacsos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »