Citromos pulykamell petrezselymes spagettivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 citrom reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg spagetti
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 14 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajon elkezdjük sütni.
Amikor pirulni kezd a hús, akkor a zúzott fokhagymát és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk és addig sütjük, amíg minden oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.
Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset.
A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű, akkor lehúzzuk a tűzről.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és a petrezselymet, majd tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin.
A pulykamellel tálaljuk a tésztát.
Tipp:
A spagettit harapósra kell főzi, nem szabad teljesen puhára, mert akkor lágy és ragacsos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »