Citromos pulykamell petrezselymes spagettivel recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 citrom reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg spagetti
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 14 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajon elkezdjük sütni.
Amikor pirulni kezd a hús, akkor a zúzott fokhagymát és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk és addig sütjük, amíg minden oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.
Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset.
A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű, akkor lehúzzuk a tűzről.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és a petrezselymet, majd tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin.
A pulykamellel tálaljuk a tésztát.
Tipp:
A spagettit harapósra kell főzi, nem szabad teljesen puhára, mert akkor lágy és ragacsos lesz.