Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos pulykamell petrezselymes spagettivel recept

Citromos pulykamell petrezselymes spagettivel
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamellfilé
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 40 dkg spagetti
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 14 dkg vaj
    • bors

    Elkészítése:

    A pulykamellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajon elkezdjük sütni.

    Amikor pirulni kezd a hús, akkor a zúzott fokhagymát és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk és addig sütjük, amíg minden oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.

    Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset.

    A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű, akkor lehúzzuk a tűzről.

    Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és a petrezselymet, majd tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin.

    A pulykamellel tálaljuk a tésztát.

    Tipp:

    A spagettit harapósra kell főzi, nem szabad teljesen puhára, mert akkor lágy és ragacsos lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá