Citromos pulykamell petrezselymes spagettivel

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg spagetti
  • 4 tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 14 dkg vaj
  • bors

Elkészítése:

A pulykamellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajon elkezdjük sütni.

Amikor pirulni kezd a hús, akkor a zúzott fokhagymát és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk és addig sütjük, amíg minden oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.

Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset.

A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű, akkor lehúzzuk a tűzről.

Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgákat és a petrezselymet, majd tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin.

A pulykamellel tálaljuk a tésztát.

Tipp:

A spagettit harapósra kell főzi, nem szabad teljesen puhára, mert akkor lágy és ragacsos lesz.