Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalátával recept

Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Csirkemellhez:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 4-5 fej fokhagyma
    • 1 ek méz
    • 1 ek citromlé
    • 1 ek balzsamecet
    • 1 citrom
    • bors
    • oregáno
    • olívaolaj

    Reteksalátához:

    • 4-5 fej retek
    • 4-5 szál újhagyma
    • bors
    • 1 tk balzsamecet
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 csomag bulgur (2 x 125 g)

    Elkészítése:

    A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük.

    A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a reteksalátát.

    A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk.

    Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olívaolajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is és nagy lángon kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félrerakjuk.

    A csirkét kevés forró olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban, szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre.

    A bulgurt (2 db 125 g-os tasakos) a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.

    Nincs más dolgunk, mint ízlés szerint tálalni és jóízűen elfogyasztani.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Saját recept alapján készült, igazi frissítő és egészséges főétel! Gyorsan elkészül, így ha kevés az időnk, akkor hamar összedobhatjuk. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá