Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalátával

Hozzávalók:

Csirkemellhez:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 citrom
  • bors
  • oregáno
  • olívaolaj

Reteksalátához:

  • 4-5 fej retek
  • 4-5 szál újhagyma
  • bors
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 csomag bulgur (2 x 125 g)

Elkészítése:

A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük.

A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a reteksalátát.

A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olívaolajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is és nagy lángon kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félrerakjuk.

A csirkét kevés forró olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban, szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre.

A bulgurt (2 db 125 g-os tasakos) a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.

Nincs más dolgunk, mint ízlés szerint tálalni és jóízűen elfogyasztani.

Jó étvágyat!

Tipp:

Saját recept alapján készült, igazi frissítő és egészséges főétel! Gyorsan elkészül, így ha kevés az időnk, akkor hamar összedobhatjuk. :)