Citromos csirke recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé (egész)
- 1 db citrom
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál kakukkfű
- tengeri só
- bors ízlés szerint
- 3 ek száraz fehérbor
A tálaláshoz:
- 1 tölgyfalevél saláta
- 4 db körte paradicsom
- 20 dkg párolt basmati rizs
- 1 citrom
Elkészítése:
A citromot kifacsarjuk, és lereszeljük a héját. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
A megtisztított, leszárított és negyedekbe vágott csirkemelleket egy üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével, rájuk szórjuk a kakukkfű ágakat, folpackkal betakarjuk és egy-két órára hűtőbe tesszük pácolódni.
Egy teflonserpenyőben a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk, majd letakarva még 10 percig sütjük. A levét pótoljuk egy kevés fehérborral.
Ha elkészült, salátaágyon, párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









