Cajun pulyka szelet recept

Hozzávalók:
Cajun fűszerkeverékhez:
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika (por)
- 1 evőkanál, őrölt fekete bors
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál cayenne bors
- 1 evőkanál chili pehely
- 1 evőkanál hagymapor
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál só
Húshoz:
- 1/2 kg pulyamell filé
- 1 adag cajun fűszerkeverék
- 3-4 evőkanál olaj
- 1,5 bögre vadrizs keverék
- 3 bögre húsleves alaplé vagy víz
- 1/2 citrom leve
- 1-1 piros, illetve sárga húsú kaliforniai paprika
- 1/2 marék vágott bazsalikom levél vagy petrezselyemzöld
Elkészítése:
A fűszerkeverékhez a fűszereket egy tálba tesszük, jól elkeverjük és máris felhasználhatjuk az adott recepthez.
A fűszerkeverékben megforgatott és megsütött hús kap egy olyan ízkombinációt, amitől szinte megvadulnak az ember ízérzékelői. Kellemesen füstös és csípős, igazi ételkülönlegesség.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyobb darabokra felvágjuk és egy kevés olajjal átkenjük. Egy kisebb tálba szórjuk a fűszerkeveréket és húsdarabokat megforgatjuk benne.
A kétféle színű paprikát azonos nagyságú, kisebb kockákra felvágjuk, a rizst pedig szűrőben leöblítjük.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsdarabok minden oldalát lepirítjuk benne. Mikor szépen megpirultak a húsok, kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a rizst a paprika kockákkal együtt és “csikorgóssá” sütjük, ez kb 5 perc.
Ha maradt volna vissza a fűszerkeverékből, a végén azt is rászórjuk a rizsre és felöntjük az alaplével, hozzá adva a citromlevet is. Megvárjuk míg felforr, majd visszatesszük a rizsbe az elősült húsdarabokat.
Lefedjük, mérsékeljük alatta a tüzet és az egészet készre pároljuk kb 30 perc alatt.
Mikor megpuhult a rizs és a nedvességet magába szívva pergőssé vált, akkor elkészült az étel és máris tálalhatjuk a vágott korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva.
Nagyon finom, fűszeres ételkülönlegesség. Friss salátát kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »