Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundázott csirkemáj, csíkos mediterrán krumplival recept

Bundázott csirkemáj, csíkos mediterrán krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • A belsőségek nem valami nagy népszerűségnek örvendenek nálunk, de azért próbálkozom más-más ízű elkészítésükkel…hátha…egyszer rajtam kívül más is megszereti a családban ;)

    Hozzávalók 4 személyre:

    • 500 g csirkemáj
    • 1-2 gerezd frissen préselt fokhagyma
    • majoránna
    • bors

    A bundázáshoz

    • 6 ek kukoricaliszt
    • 2 ek síma liszt
    • 1 ek étkezési keményítő
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • víz
    • csipet só

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A májakat szépen megtisztítom, nagyobb ereket kivágom és óvatosan megmosom.frissen zúzott fokhagymába borsot és majoránnát keverek, ezzel bedörzsölöm a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintem étkezési keményítővel.

    Elkészítjük a bundázó mázat… ehhez a kétféle lisztet és a szódaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Csipet sóval ízesítjük.

    Olajat felhevítjük és a májakat a masszába mártjuk, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
    Vigyázat a máj hajlamos a fröcskölésre, nehogy megégessük magunkat!

    Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Mediterrán csíkos krumplival tálaltam…és a májat csak ekkor sóztam ;)

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A köret receptjét itt találjátok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá