Bundázott csirkemáj, csíkos mediterrán krumplival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

A belsőségek nem valami nagy népszerűségnek örvendenek nálunk, de azért próbálkozom más-más ízű elkészítésükkel…hátha…egyszer rajtam kívül más is megszereti a családban ;)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g csirkemáj
  • 1-2 gerezd frissen préselt fokhagyma
  • majoránna
  • bors

A bundázáshoz

  • 6 ek kukoricaliszt
  • 2 ek síma liszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • víz
  • csipet só

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A májakat szépen megtisztítom, nagyobb ereket kivágom és óvatosan megmosom.frissen zúzott fokhagymába borsot és majoránnát keverek, ezzel bedörzsölöm a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintem étkezési keményítővel.

Elkészítjük a bundázó mázat… ehhez a kétféle lisztet és a szódaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Csipet sóval ízesítjük.

Olajat felhevítjük és a májakat a masszába mártjuk, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Vigyázat a máj hajlamos a fröcskölésre, nehogy megégessük magunkat!

Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Mediterrán csíkos krumplival tálaltam…és a májat csak ekkor sóztam ;)

Jó étvágyat!

Tipp:

A köret receptjét itt találjátok.