Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Budapest máj recept

Budapest máj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma vagy 1 csomag újhagyma
    • 20 dkg gomba
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 kg csirke máj (lehet más is)
    • bors
    • pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítés:

    A szalonnát felkockázom, zsírját kiolvasztom, a szalonna kockákat kiveszem tálalásig félre teszem, majd a visszamaradt zsiradékban megpirítom a felaprózott hagymát.

    Hozzáadom a paprikát, paradicsomot, majd pár perc után a gombát és a borsót is, és jól lepirítom. Ezután a jól megmosott, megtisztított, lecsepegtetett májat is hozzáadom és tovább pirítom. Ha nem elég szaftos kicsi olajjal vagy pár csepp vízzel pótolom.

    A fűszerekkel ízesítem, majd az egészet erős tűzön jól átsütöm. Végül meghintem pirospaprikával, ezzel még pár percig pirítom, rászórom a petrezselymet és sült vagy tepsis krumplival tálalom.

    Tálaláskor megszórom még a szalonna kockákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá