Budapest máj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma vagy 1 csomag újhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 kg csirke máj (lehet más is)
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, zsírját kiolvasztom, a szalonna kockákat kiveszem tálalásig félre teszem, majd a visszamaradt zsiradékban megpirítom a felaprózott hagymát.

Hozzáadom a paprikát, paradicsomot, majd pár perc után a gombát és a borsót is, és jól lepirítom. Ezután a jól megmosott, megtisztított, lecsepegtetett májat is hozzáadom és tovább pirítom. Ha nem elég szaftos kicsi olajjal vagy pár csepp vízzel pótolom.

A fűszerekkel ízesítem, majd az egészet erős tűzön jól átsütöm. Végül meghintem pirospaprikával, ezzel még pár percig pirítom, rászórom a petrezselymet és sült vagy tepsis krumplival tálalom.

Tálaláskor megszórom még a szalonna kockákkal.