Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- nagy csipet bors
- 25 dkg brokkoli
- 5 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg sajt
- nagy csipet só
- csipet bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 25 dkg masni tészta
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni.
3 ek olajat hevítünk, amin a húst fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb 0,5 dl vízzel, meghintjük a sóval, borssal és fedő alatt puhára pároljuk.
A brokkolit egész apró rózsáira szedjük, átmossuk és sós, lobogó vízben kb 8-10 perc alatt épp roppanósra főzzük. Hideg vízbe rakjuk, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A margarint egy tálban kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, majd a forró tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymakrémmel. Belereszeljük a sajtot és kavargatva hagyjuk felolvadni. Óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögött brokkolit és hagyjuk átmelegedni.
A tésztát tányérra szedjük, halmozunk rá a csirkéből, végül kanalazunk rá a brokkolis szószból.