Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • nagy csipet bors
  • 25 dkg brokkoli
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • nagy csipet só
  • csipet bors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 25 dkg masni tészta

Elkészítése:

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni.

3 ek olajat hevítünk, amin a húst fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb 0,5 dl vízzel, meghintjük a sóval, borssal és fedő alatt puhára pároljuk.

A brokkolit egész apró rózsáira szedjük, átmossuk és sós, lobogó vízben kb 8-10 perc alatt épp roppanósra főzzük. Hideg vízbe rakjuk, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.

A margarint egy tálban kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, majd a forró tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymakrémmel. Belereszeljük a sajtot és kavargatva hagyjuk felolvadni. Óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögött brokkolit és hagyjuk átmelegedni.

A tésztát tányérra szedjük, halmozunk rá a csirkéből, végül kanalazunk rá a brokkolis szószból.