Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzaska csirkemellből recept

Borzaska csirkemellből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 szelet csirkemell filé
    • 5-10 dkg finomliszt
    • 1 nagyobb burgonya
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 evőkanál tej

    Tetejére:

    • reszelt sajt
    • tejföl
    • fokhagyma

    Elkészítése:

    A húst kissé kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.

    A panírhoz a liszthez hozzáadjuk a tojást és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrű palacsintaszerű masszát kapjunk. A masszát sózzuk, boroszzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a hámozott, reszelt krumplit. Az egészet jól összekeverjük.

    A húst egyenként belemártjuk a krumplit masszába, majd forró, bő olajban kisütjük.

    A kisült húsokat megkenjük a fokhagymával elkevert tejfölle és megszórjuk sajttal.

    Mellé dresszinggel leöntött salátát tálalhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá