Borzaska csirkemellből recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 szelet csirkemell filé
- 5-10 dkg finomliszt
- 1 nagyobb burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál tej
Tetejére:
- reszelt sajt
- tejföl
- fokhagyma
Elkészítése:
A húst kissé kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
A panírhoz a liszthez hozzáadjuk a tojást és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrű palacsintaszerű masszát kapjunk. A masszát sózzuk, boroszzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a hámozott, reszelt krumplit. Az egészet jól összekeverjük.
A húst egyenként belemártjuk a krumplit masszába, majd forró, bő olajban kisütjük.
A kisült húsokat megkenjük a fokhagymával elkevert tejfölle és megszórjuk sajttal.
Mellé dresszinggel leöntött salátát tálalhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.