Borzaska csirkemellből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 szelet csirkemell filé
  • 5-10 dkg finomliszt
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 egész tojás
  • 4-5 evőkanál tej

Tetejére:

  • reszelt sajt
  • tejföl
  • fokhagyma

Elkészítése:

A húst kissé kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.

A panírhoz a liszthez hozzáadjuk a tojást és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrű palacsintaszerű masszát kapjunk. A masszát sózzuk, boroszzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a hámozott, reszelt krumplit. Az egészet jól összekeverjük.

A húst egyenként belemártjuk a krumplit masszába, majd forró, bő olajban kisütjük.

A kisült húsokat megkenjük a fokhagymával elkevert tejfölle és megszórjuk sajttal.

Mellé dresszinggel leöntött salátát tálalhatunk.