Borsban sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg szemes bors
- 1 egész, bontott csirke
- 1 nagy fej fokhagyma
- 3 szál rozmaring
- 1 citrom
- őrölt kömény
- olívaolaj
- só
Elkészítése:
A csirkét szépen megtisztítjuk, majd a belsejét megtöltjük fokhagymagerezdekkel és egy marék borsal, a citromot öt-hat felé vágjuk és szétszorjuk a sütnivaló részeken, valamint a rozmaringot is köré helyezzük.
Kívülről jól megkenjük olívaolajjal. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű sót és köményt keverjünk össze a fennmaradó borssal (sót el is hagyhatjuk ha nem szertjük), majd egy nagy edény alján szórjuk szét a felét. Ezután rátesszük a csirkét és ezt is beborsozzuk, jó egy centis rétegben.
A sütőt előmelegítjük 170 fokosra, majd betesszük a csirkét és körülbelül egy óra múlva már kész is van a finom, ropogós borsban sült.
Tipp:
Kicsit drága a bors, de nem erős :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »