Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsban sült csirke recept

Borsban sült csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szemes bors
    • 1 egész, bontott csirke
    • 1 nagy fej fokhagyma
    • 3 szál rozmaring
    • 1 citrom
    • őrölt kömény
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkét szépen megtisztítjuk, majd a belsejét megtöltjük fokhagymagerezdekkel és egy marék borsal, a citromot öt-hat felé vágjuk és szétszorjuk a sütnivaló részeken, valamint a rozmaringot is köré helyezzük.

    Kívülről jól megkenjük olívaolajjal. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű sót és köményt keverjünk össze a fennmaradó borssal (sót el is hagyhatjuk ha nem szertjük), majd egy nagy edény alján szórjuk szét a felét. Ezután rátesszük a csirkét és ezt is beborsozzuk, jó egy centis rétegben.

    A sütőt előmelegítjük 170 fokosra, majd betesszük a csirkét és körülbelül egy óra múlva már kész is van a finom, ropogós borsban sült.

    Tipp:

    Kicsit drága a bors, de nem erős :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá