Borsban sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg szemes bors
- 1 egész, bontott csirke
- 1 nagy fej fokhagyma
- 3 szál rozmaring
- 1 citrom
- őrölt kömény
- olívaolaj
- só
Elkészítése:
A csirkét szépen megtisztítjuk, majd a belsejét megtöltjük fokhagymagerezdekkel és egy marék borsal, a citromot öt-hat felé vágjuk és szétszorjuk a sütnivaló részeken, valamint a rozmaringot is köré helyezzük.
Kívülről jól megkenjük olívaolajjal. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű sót és köményt keverjünk össze a fennmaradó borssal (sót el is hagyhatjuk ha nem szertjük), majd egy nagy edény alján szórjuk szét a felét. Ezután rátesszük a csirkét és ezt is beborsozzuk, jó egy centis rétegben.
A sütőt előmelegítjük 170 fokosra, majd betesszük a csirkét és körülbelül egy óra múlva már kész is van a finom, ropogós borsban sült.
Tipp:
Kicsit drága a bors, de nem erős :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »