Borsban sült csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg szemes bors
- 1 egész, bontott csirke
- 1 nagy fej fokhagyma
- 3 szál rozmaring
- 1 citrom
- őrölt kömény
- olívaolaj
- só
Elkészítése:
A csirkét szépen megtisztítjuk, majd a belsejét megtöltjük fokhagymagerezdekkel és egy marék borsal, a citromot öt-hat felé vágjuk és szétszorjuk a sütnivaló részeken, valamint a rozmaringot is köré helyezzük.
Kívülről jól megkenjük olívaolajjal. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű sót és köményt keverjünk össze a fennmaradó borssal (sót el is hagyhatjuk ha nem szertjük), majd egy nagy edény alján szórjuk szét a felét. Ezután rátesszük a csirkét és ezt is beborsozzuk, jó egy centis rétegben.
A sütőt előmelegítjük 170 fokosra, majd betesszük a csirkét és körülbelül egy óra múlva már kész is van a finom, ropogós borsban sült.
Tipp:
Kicsit drága a bors, de nem erős :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.