Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borított csirkemell recept

Borított csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkemell
    • őrölt bors
    • kevés olaj a sütéshez

    A hús tetejére:

    • 3 ek tejföl
    • 100 g előfőzött csirkemáj
    • 150 g reszelt trappista, vagy más keményebb sajt
    • 1 nagy szelet szikkadt kenyér
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés só
    • apróra vágott petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A csirkemellet középen bevágjuk úgy, hogy teljesen ne vágjuk át. Kettéhajtjuk, majd gyengéden szétverjük rostjait. Így egy nagyobb, vékonyabb szelet húst kapunk. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon minden szeletet megsütünk.

    A szeleteket kiszedjük, majd ugyanabban a serpenyőben a tejfölt összekeverjük a már előfőzött csirkemájjal, amit villával szét is nyomunk, majd hozzátépkedjük a kenyér belét, a petrezselyem zöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét. Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk.

    Az előzőleg megsült húsok tetejére ráhalmozzuk. A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 15 perc alatt készre sül.
    Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, 15 perc elég lesz, hogy elkészüljön.

    Krumplipürével, petrezselymes krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá