Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Berlini pulykamáj recept

Berlini pulykamáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 késhegynyi őrölt bors
    • 1 teáskanál só
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 db alma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 80 dkg pulykamáj

    Elkészítése:

    Az egész májakat ketté vágom, folyó vízben leöblítem és papírtörlővel szárazra törlöm. A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom.

    Az almákat meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.

    A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom.

    Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat is halványra pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.

    A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mind a két oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz! A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek két-két almakarikát és a hagymakarikákat.

    Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.

    Nagyon finom, gyors étel.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá