Berlini pulykamáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Berlini pulykamáj

Hozzávalók:

  • 2 késhegynyi őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg pulykamáj

Elkészítése:

Az egész májakat ketté vágom, folyó vízben leöblítem és papírtörlővel szárazra törlöm. A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom.

Az almákat meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.

A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom.

Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat is halványra pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.

A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mind a két oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz! A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek két-két almakarikát és a hagymakarikákat.

Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.

Nagyon finom, gyors étel.

Jó étvágyat hozzá!