Hozzávalók:
Elkészítése:
Az egész májakat ketté vágom, folyó vízben leöblítem és papírtörlővel szárazra törlöm. A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom.
Az almákat meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.
A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom.
Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat is halványra pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.
A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mind a két oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz! A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek két-két almakarikát és a hagymakarikákat.
Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.
Nagyon finom, gyors étel.
Jó étvágyat hozzá!