Batyus hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 30 dkg baconszalonna
- szeletelt gomba (konzerv)
- só, bors, fokhagyma
- lilahagyma
- olaj
- alufólia
Elkészítése:
A csirkemelleket felszeletelem, kicsit kiklopfolom, a lilahagymát vékony szeletekre vágom. Egy darab alufóliára öntök egy kis olajat, ráteszem a húst, besózom, borsozom ízlés szerint mindkét oldalát, ráteszek egy szelet bacont, gombát halmozok rá és lilahagymát, sózom, borsozom újból és pici olajjal is megöntözöm. Ezután a fóliát úgy csomagolom össze, mint a batyut. Tepsibe teszem a kis batyukat és gázsütő 4. fokozatán kb egy órát sütöm, ekkor kiveszem a tepsit, kicsit megbontom a batyuk tetejét és még 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy picit megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel tálalom. A rizst a hús zaftjával meg lehet locsolni. Savanyú uborka illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »