Barackos csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 doboz barackkonzerv
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 150-200 ml tej
Elkészítése:
A csirkemelleket szeleteljük, fűszerezzük.
Serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk.
Amíg a hús sül, készítünk egy besamelmártást. Ehhez a vajat felhevítjük, megsózzuk majd megszórjuk liszttel. Felengedjük tejjel és csomómentesre keverjük.
A sajtot lereszeljük és hozzáöntjük a mártáshoz.
A húsokat tepsibe szedjük, tetejére helyezünk 1-1 felezett barackot, majd leöntjük a sajtos besamelmártással.
Előmelegített sütőben kb 1 órán keresztül sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









