Barackos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 doboz barackkonzerv
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 150-200 ml tej
Elkészítése:
A csirkemelleket szeleteljük, fűszerezzük.
Serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk.
Amíg a hús sül, készítünk egy besamelmártást. Ehhez a vajat felhevítjük, megsózzuk majd megszórjuk liszttel. Felengedjük tejjel és csomómentesre keverjük.
A sajtot lereszeljük és hozzáöntjük a mártáshoz.
A húsokat tepsibe szedjük, tetejére helyezünk 1-1 felezett barackot, majd leöntjük a sajtos besamelmártással.
Előmelegített sütőben kb 1 órán keresztül sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »