Barackos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 doboz barackkonzerv
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 150-200 ml tej
Elkészítése:
A csirkemelleket szeleteljük, fűszerezzük.
Serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk.
Amíg a hús sül, készítünk egy besamelmártást. Ehhez a vajat felhevítjük, megsózzuk majd megszórjuk liszttel. Felengedjük tejjel és csomómentesre keverjük.
A sajtot lereszeljük és hozzáöntjük a mártáshoz.
A húsokat tepsibe szedjük, tetejére helyezünk 1-1 felezett barackot, majd leöntjük a sajtos besamelmártással.
Előmelegített sütőben kb 1 órán keresztül sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »