Barackos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 doboz barackkonzerv
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 150-200 ml tej
Elkészítése:
A csirkemelleket szeleteljük, fűszerezzük.
Serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk.
Amíg a hús sül, készítünk egy besamelmártást. Ehhez a vajat felhevítjük, megsózzuk majd megszórjuk liszttel. Felengedjük tejjel és csomómentesre keverjük.
A sajtot lereszeljük és hozzáöntjük a mártáshoz.
A húsokat tepsibe szedjük, tetejére helyezünk 1-1 felezett barackot, majd leöntjük a sajtos besamelmártással.
Előmelegített sütőben kb 1 órán keresztül sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »