Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi lecsós csirkemell recept

Bakonyi lecsós csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • 30 dkg csiperke gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej hagyma
    • 2 lecsópaprika
    • 3 hámozott paradicsom
    • kevés zöldség alaplé
    • 2 ek tejföl
    • kevés liszt
    • kevés só
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • kevés olaj a hús sütéséhez

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam, paprikás lisztbe forgattam, és forró olajban mindkét oldalán kisütöttem. Mikor megsültek a szeletek, egymásra szedtem őket, és letakartam.

    A felkarikázott hagymát a felcsíkozott szalonnából kisült zsíron megpirítottam, majd hozzáadtam a felaprózott hámozott paradicsomokat. Fakanállal szétnyomtam a serpenyőben. Hozzátettem a karikákra vágott lecsópaprikát, a felszeletelt csiperkét, enyhén sóztam, borsot őröltem rá, megpaprikáztam, majd a tejföllel elkevertem.

    Addig főztem, míg a ragu besűrűsödött. A végleges sűrűségét alaplével állítottam be.
    A kisült csirkemellszeletekre halmoztam, és ebben az esetben rizi-bizivel tálaltam. Illik hozzá a galuska, a tarhonya, vagy más főtt száraztészta is.

    Lényeges, hogy a bőséges, szaftos ragu keveredjen a körettel, biztosítva az ízek élményét. Sült krumpli ezért nem ajánlott hozzá!

    A bakonyi lecsós csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 103 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá