Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam, paprikás lisztbe forgattam, és forró olajban mindkét oldalán kisütöttem. Mikor megsültek a szeletek, egymásra szedtem őket, és letakartam.
A felkarikázott hagymát a felcsíkozott szalonnából kisült zsíron megpirítottam, majd hozzáadtam a felaprózott hámozott paradicsomokat. Fakanállal szétnyomtam a serpenyőben. Hozzátettem a karikákra vágott lecsópaprikát, a felszeletelt csiperkét, enyhén sóztam, borsot őröltem rá, megpaprikáztam, majd a tejföllel elkevertem.
Addig főztem, míg a ragu besűrűsödött. A végleges sűrűségét alaplével állítottam be.
A kisült csirkemellszeletekre halmoztam, és ebben az esetben rizi-bizivel tálaltam. Illik hozzá a galuska, a tarhonya, vagy más főtt száraztészta is.
Lényeges, hogy a bőséges, szaftos ragu keveredjen a körettel, biztosítva az ízek élményét. Sült krumpli ezért nem ajánlott hozzá!