Bakonyi lecsós csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bakonyi lecsós csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 lecsópaprika
  • 3 hámozott paradicsom
  • kevés zöldség alaplé
  • 2 ek tejföl
  • kevés liszt
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • kevés olaj a hús sütéséhez

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam, paprikás lisztbe forgattam, és forró olajban mindkét oldalán kisütöttem. Mikor megsültek a szeletek, egymásra szedtem őket, és letakartam.

A felkarikázott hagymát a felcsíkozott szalonnából kisült zsíron megpirítottam, majd hozzáadtam a felaprózott hámozott paradicsomokat. Fakanállal szétnyomtam a serpenyőben. Hozzátettem a karikákra vágott lecsópaprikát, a felszeletelt csiperkét, enyhén sóztam, borsot őröltem rá, megpaprikáztam, majd a tejföllel elkevertem.

Addig főztem, míg a ragu besűrűsödött. A végleges sűrűségét alaplével állítottam be.
A kisült csirkemellszeletekre halmoztam, és ebben az esetben rizi-bizivel tálaltam. Illik hozzá a galuska, a tarhonya, vagy más főtt száraztészta is.

Lényeges, hogy a bőséges, szaftos ragu keveredjen a körettel, biztosítva az ízek élményét. Sült krumpli ezért nem ajánlott hozzá!