Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi csirkeszárny recept

Bakonyi csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny
    • 0,5 kg gomba
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk.

    A gombát megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

    A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

    Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

    Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

    Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó stb./ esetleg rizst adhatunk mellé köretnek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A bakonyi csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 146 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá