Bakonyi csirkeszárny recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 0,5 kg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 hegyes erős paprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt fekete bors
- só
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk.
A gombát megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó stb./ esetleg rizst adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bakonyi csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 11 g