Bakonyi csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk.

A gombát megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó stb./ esetleg rizst adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!