Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi csirkemell recept

Bakonyi csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé szeletelve, paprikás lisztbe forgatva
    • 60 dkg erdei gomba vagy csiperke
    • 10 dkg füstölt szalonna kockákra vágva
    • 2 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 1 lecsópaprika
    • 1 nagyobb paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
    • 2 dl hús vagy csont alaplé
    • 200 g főzőtejszín esetleg tejföl
    • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
    • kevés só és bors
    • kevés őrölt pirospaprika
    • kevés őrölt köménymag
    • kevés kakukkfű
    • 1 dl olaj a hús sütéséhez

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, paprikás lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    Eközben az apróra vágott hagymát, a kockára vágott szalonnából kisült zsíron megpirítjuk, fokhagymát, majd paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá darabokra vágva. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt paprikával. Kakukkfüvet, őrölt köményt is adunk hozzá.

    Ezután beletesszük a szeletelt gombát és felöntjük leves alaplével. A főzőléből keveset kivéve, összekeverjük a tejszínes-gombás szósszal. A lisztet hozzáadva, csomómentesre elkeverve visszaöntjük a ragura és ezzel behabarjuk a mártást.

    A kisült csirkemell szeletekre halmozzuk a mártást, tészta vagy galuska körettel tálaljuk. A hús is kapott egy vékony kérget, ami magán tartja a gombás ragut és a tészta vagy galuska is felveszi azt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá