Baconos-krémsajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 darab csirkemellfilé (kb 50 dkg)
- 1 darab tömlős sajt (nálunk sonkás)
- 2 csomag leveles tészta (előre nyújtott, kb 50 dkg)
- 200 g bacon (szeletelve)
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkemellet függőlegesen 2 részre vágjuk, így lesz 4 darab húsunk. A húsokon függőlegesen 1-1 betesztést ejtünk (zsebet vágunk), de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen a húsokat!
Ezután a húsokat óvatosan sózzuk és borsozzuk meg, majd a zsebekbe töltsük bele a sajtkrémet. A megtöltött húsokat tekerjük 2-2 szelet baconbe.
Az egyik leveles tésztát terítsük ki magunk elé és tegyünk rá 2-2 előkészített húst. A húsok mentén felezzük el a tésztát, majd az oldalainál kb 45 fokos szögben, 1 centinként vágjuk be a tésztát és hajtogassuk rá a tésztát, mintha kígyórétest készítenénk.
Az elkészült batyukat tegyük egy sütőpapíros tepsire és kenjük le felvert tojással.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt süssük szép pirosra. Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









