Baconos-krémsajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 darab csirkemellfilé (kb 50 dkg)
- 1 darab tömlős sajt (nálunk sonkás)
- 2 csomag leveles tészta (előre nyújtott, kb 50 dkg)
- 200 g bacon (szeletelve)
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkemellet függőlegesen 2 részre vágjuk, így lesz 4 darab húsunk. A húsokon függőlegesen 1-1 betesztést ejtünk (zsebet vágunk), de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen a húsokat!
Ezután a húsokat óvatosan sózzuk és borsozzuk meg, majd a zsebekbe töltsük bele a sajtkrémet. A megtöltött húsokat tekerjük 2-2 szelet baconbe.
Az egyik leveles tésztát terítsük ki magunk elé és tegyünk rá 2-2 előkészített húst. A húsok mentén felezzük el a tésztát, majd az oldalainál kb 45 fokos szögben, 1 centinként vágjuk be a tésztát és hajtogassuk rá a tésztát, mintha kígyórétest készítenénk.
Az elkészült batyukat tegyük egy sütőpapíros tepsire és kenjük le felvert tojással.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt süssük szép pirosra. Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »