Baconos-krémsajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 darab csirkemellfilé (kb 50 dkg)
- 1 darab tömlős sajt (nálunk sonkás)
- 2 csomag leveles tészta (előre nyújtott, kb 50 dkg)
- 200 g bacon (szeletelve)
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkemellet függőlegesen 2 részre vágjuk, így lesz 4 darab húsunk. A húsokon függőlegesen 1-1 betesztést ejtünk (zsebet vágunk), de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen a húsokat!
Ezután a húsokat óvatosan sózzuk és borsozzuk meg, majd a zsebekbe töltsük bele a sajtkrémet. A megtöltött húsokat tekerjük 2-2 szelet baconbe.
Az egyik leveles tésztát terítsük ki magunk elé és tegyünk rá 2-2 előkészített húst. A húsok mentén felezzük el a tésztát, majd az oldalainál kb 45 fokos szögben, 1 centinként vágjuk be a tésztát és hajtogassuk rá a tésztát, mintha kígyórétest készítenénk.
Az elkészült batyukat tegyük egy sütőpapíros tepsire és kenjük le felvert tojással.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt süssük szép pirosra. Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









