Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-krémsajtos csirkemell recept

Baconos-krémsajtos csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 2 darab csirkemellfilé (kb 50 dkg)
    • 1 darab tömlős sajt (nálunk sonkás)
    • 2 csomag leveles tészta (előre nyújtott, kb 50 dkg)
    • 200 g bacon (szeletelve)
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A csirkemellet függőlegesen 2 részre vágjuk, így lesz 4 darab húsunk. A húsokon függőlegesen 1-1 betesztést ejtünk (zsebet vágunk), de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen a húsokat!

    Ezután a húsokat óvatosan sózzuk és borsozzuk meg, majd a zsebekbe töltsük bele a sajtkrémet. A megtöltött húsokat tekerjük 2-2 szelet baconbe.

    Az egyik leveles tésztát terítsük ki magunk elé és tegyünk rá 2-2 előkészített húst. A húsok mentén felezzük el a tésztát, majd az oldalainál kb 45 fokos szögben, 1 centinként vágjuk be a tésztát és hajtogassuk rá a tésztát, mintha kígyórétest készítenénk.

    Az elkészült batyukat tegyük egy sütőpapíros tepsire és kenjük le felvert tojással.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt süssük szép pirosra. Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek