Baconos csirkemell őzgerinc sütőben recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- max. 50 dkg csirkemell (40 dkg az ideális mennyiség, de volt hogy több volt, így 1 kanálnyival emeltem a tejföl és a liszt mennyiségét)
- 20 dkg bacon szalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors, petrezselyem, vegeta ízlés szerint
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
Elkészítése:
A tejfölt, a liszttel, a tojással a reszelt sajttal és a fűszerekkel egy mély edényben masszává keverjük, majd a kockákra aprított húst hozzáadjuk. Az őzgerincformát margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük a szalonnaszeletekkel (keresztben rakosgatjuk egymás mellé). A húsos masszát belekanalazzuk, és felhajtjuk a szalonna kilógó széleit, ha marad szalonna (1 db szokott maradni), keresztben rárakjuk.Sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt szépen lehet szeletelni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.