Baconos csirkemell őzgerinc sütőben

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Baconos csirkemell őzgerinc sütőben

Hozzávalók:

  • max. 50 dkg csirkemell (40 dkg az ideális mennyiség, de volt hogy több volt, így 1 kanálnyival emeltem a tejföl és a liszt mennyiségét)
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors, petrezselyem, vegeta ízlés szerint
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás (felverve)

Elkészítése:
A tejfölt, a liszttel, a tojással a reszelt sajttal és a fűszerekkel egy mély edényben masszává keverjük, majd a kockákra aprított húst hozzáadjuk. Az őzgerincformát margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük a szalonnaszeletekkel (keresztben rakosgatjuk egymás mellé). A húsos masszát belekanalazzuk, és felhajtjuk a szalonna kilógó széleit, ha marad szalonna (1 db szokott maradni), keresztben rárakjuk.Sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt szépen lehet szeletelni.