Baconnel bevont pulykamell színes téli salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell filé
- 6 szelet bacon
- 1 teáskanál bajor mustár
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- zöldfűszerek: petrezselyem, lestyán
- bors
- só, ha szükséges (a bacon sós ezért én nem tettem)
Saláta hozzávalói:
- 4 szelet sütőtök (kb 15 dkg)
- 1/2 cékla (kb 30 dkg)
- 1 marék madársaláta
- 1 evőkanál tökmag
- 1 narancs
- 1 evőkanál tökmag olaj
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A pulykamellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet és borsozzuk.
Feldaraboljuk a bacont. 2-3 darabra vágtam egy-egy szeletet. Szorosan belefacsarjuk a húst.
Egy tálba teszünk egy evőkanál olívaolajat, belekavarjuk a mustárt, a fűszerpaprikát, a szárított petrezselymet és lestyánt. Beletesszük a baconba facsart pulykamellet és jól beleforgatjuk.
Egy teflon serpenyőbe tesszük a másik evőkanál olívaolajat, ha forró, akkor beletesszük a húst és körbe pirítjuk, majd egy evőkanálnyi vizet rácsepegtetünk és lefedjük 3-4 percre. Ezt követően tálaljuk.
Remek főzelék feltétjeként, de én most készítettem hozzá egy színes téli salátát. Hidegen kenyérrel csípős paprikával akár vacsorára is fogyasztható.
A saláta elkészítése: éz előfőzött sütőtököt és céklát használtam, de csak roppanósra főztem.
Egy hullámos késsel felszeleteltem a tököt és a céklát, elhelyeztem a tányérra a salátával, 2-3 szelet naranccsal. Narancslevet facsartam rá és meglocsoltam olívaolajjal. A tökmagot sóztam, a tökmagolajon roppanósra pirítottam. A sózott tökmaggal meghintettem a salátát.
Erre a salátára helyeztem néhány szelet baconba csavart pulykamellet.
Tipp:
Előfordul, hogy gyakrabban eszünk pulykamellet a szokásosnál:-), de annyiféleképpen elkészíthető, hogy szinte minden napra tudnék kitalálni új fogást.:-). Mindig kis adagot készítek, hogy ne unjuk meg:-))
A saláta készíthető citrommal vagy használhatunk balzsam krémet is.