Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconba göngyölt mustáros csirkemell sajtos burgonyával recept

Baconba göngyölt mustáros csirkemell sajtos burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb. 30 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
    • 10 dkg vékonyra szeletelt bacon (sonka, tarja is lehet)
    • mustár ízlés szerint
    • bors
    • pirospaprika
    • kb. 5 dkg vaj
    • 5 közepes krumpli
    • kevés reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont félbe vágjuk kettőt egymás mellé a tenyerünkbe teszünk, ráfektetjük a csirkemell szeleteket, rányomunk mustárt (kb 2 evőkanálnyit), lazán feltekerjük, és a vékonyan kivajazott tepsibe rakosgatjuk.

    A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, bevagdaljuk (de ne vágjuk át), ezt is a tepsibe rakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk az egészet.

    A krumplik tetejére fokhagymagerezdnyi vajat teszünk, pici vizet aláöntünk, és fedő alatt elkezdjük sütni.

    Kb. 15-20 perc után 1-1 csipet reszelt sajtot teszünk mindegyikre, majd fedő nélkül sütjük tovább (15-20 perc). Ha már pirul a teteje, és a krumpli is puha (villával szúrjunk bele) akkor elkészült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá