Baconba göngyölt mustáros csirkemell sajtos burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
  • 10 dkg vékonyra szeletelt bacon (sonka, tarja is lehet)
  • mustár ízlés szerint
  • bors
  • pirospaprika
  • kb. 5 dkg vaj
  • 5 közepes krumpli
  • kevés reszelt sajt a tetejére

Elkészítése:

A csirkemellet vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont félbe vágjuk kettőt egymás mellé a tenyerünkbe teszünk, ráfektetjük a csirkemell szeleteket, rányomunk mustárt (kb 2 evőkanálnyit), lazán feltekerjük, és a vékonyan kivajazott tepsibe rakosgatjuk.

A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, bevagdaljuk (de ne vágjuk át), ezt is a tepsibe rakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk az egészet.

A krumplik tetejére fokhagymagerezdnyi vajat teszünk, pici vizet aláöntünk, és fedő alatt elkezdjük sütni.

Kb. 15-20 perc után 1-1 csipet reszelt sajtot teszünk mindegyikre, majd fedő nélkül sütjük tovább (15-20 perc). Ha már pirul a teteje, és a krumpli is puha (villával szúrjunk bele) akkor elkészült.