Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bacon tetős rakott csirke recept

Bacon tetős rakott csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 15-20 dkg bacon
    • 3 ek olívaolaj
    • 2 nagyobb paradicsom felkarikázva
    • 10-15 dkg feta sajt elmorzsolva
    • 10-15 dkg reszelt trappasita sajt
    • 1 tk só
    • 1/2 mk bors
    • 2-3 tk szárnyas fűszer

    Elkészítése:

    A csirkemellet kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukon az összekevert fűszerekkel befűszerezzük: só, bors, szárnyas fűszer.

    Fűszerezés után 3 evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk a húst, összekeverjük, majd néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni( mivel csirkéről van szó, ezért fél óra-óra is elég, hogy átjárja a fűszer).

    Egy tepsibe/edénybe beletesszük a hús felét, majd rámorzsolunk feta sajtot, reszelünk rá trappista sajtot, paradicsomkarikákat helyezünk rá és a tetejére tesszük a maradék húst. A tetejét baconnel borítjuk.

    1 órán keresztül 180 °C-os (légkeveréses) sütőben alufóliával lefedve sütjük, majd alufólia nélkül további 5-10 percig.
    Hasábburgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá