Bacon tetős rakott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 15-20 dkg bacon
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 nagyobb paradicsom felkarikázva
  • 10-15 dkg feta sajt elmorzsolva
  • 10-15 dkg reszelt trappasita sajt
  • 1 tk só
  • 1/2 mk bors
  • 2-3 tk szárnyas fűszer

Elkészítése:

A csirkemellet kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukon az összekevert fűszerekkel befűszerezzük: só, bors, szárnyas fűszer.

Fűszerezés után 3 evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk a húst, összekeverjük, majd néhány órára betesszük a hűtőbe pácolódni( mivel csirkéről van szó, ezért fél óra-óra is elég, hogy átjárja a fűszer).

Egy tepsibe/edénybe beletesszük a hús felét, majd rámorzsolunk feta sajtot, reszelünk rá trappista sajtot, paradicsomkarikákat helyezünk rá és a tetejére tesszük a maradék húst. A tetejét baconnel borítjuk.

1 órán keresztül 180 °C-os (légkeveréses) sütőben alufóliával lefedve sütjük, majd alufólia nélkül további 5-10 percig.
Hasábburgonyával tálaljuk.