Bacon alatt sült csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (alsó)
- 1 nagyobb csomag bacon
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- fokhagymapor (ízlés szerint)
- 4-5 ek olaj
Elkészítése:
A combokat sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg az ételízesítővel és a fokhagymaporral, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból.
Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel (én mindegyiket két szelet baconbe csomagoltam be).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a sütéshez használt olajat, majd helyezzük egymás mellé a becsomagolt combokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 45 perc alatt süssük szép pirosra.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk pár kanál köretet a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült combokat, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »