Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás pulykából, gyöngybabbal recept

Babgulyás pulykából, gyöngybabbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felsőcomb filé
    • 50 dkg gyöngybab
    • 5 dkg bacon szalonna
    • 1 ek kacsa-, vagy libazsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 paprika
    • 1 chilipaprika (elhagyható)
    • 2 paradicsom
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 4 babérlevél
    • 1 zellergumó
    • 2 ek pirospaprika
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom.
    A zsírban megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felaprított bacont, a feldarabolt paprikát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítom.

    Ha kész, rászórom a pirospaprikát és borsot, elkeverem, majd ráteszem a kockára vágott húst, beleaprítom a paradicsomot, sózom, és a hús fehéredéséig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt vizet pótolom.

    Ezután felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a babot (amiről leöntöttem az áztatóvizet), a babérlevelet, az erős paprikát.  Ha szükséges sózom, és 1,5 órát főzöm.

    Közben megtisztítom a répákat, kockára vágom, és a főzés első órájának végén a leveshez adom.

    A tojásból és a lisztből csipet sóval közepes lágyságú tésztát gyúrok, amit a levesbe csipkedek.
    Még 10 percet főzöm, majd tálalom.

    Friss kenyeret kínálok mellé.

    A babgulyás pulykából, gyöngybabbal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 80 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá