Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
A zsírban megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felaprított bacont, a feldarabolt paprikát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítom.
Ha kész, rászórom a pirospaprikát és borsot, elkeverem, majd ráteszem a kockára vágott húst, beleaprítom a paradicsomot, sózom, és a hús fehéredéséig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt vizet pótolom.
Ezután felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a babot (amiről leöntöttem az áztatóvizet), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózom, és 1,5 órát főzöm.
Közben megtisztítom a répákat, kockára vágom, és a főzés első órájának végén a leveshez adom.
A tojásból és a lisztből csipet sóval közepes lágyságú tésztát gyúrok, amit a levesbe csipkedek.
Még 10 percet főzöm, majd tálalom.
Friss kenyeret kínálok mellé.